Ruth Roelofsen

Psychiater BIG geregistreerd 69911960801

Groepspraktijk LEV werkt samen met Ruth Roelofsen; zij voltooide in 2004 de opleiding Gedrag- en Neurowetenschappen aan de Faculteit der Wis- en Natuurwetenschappen in Groningen. Van 2005 tot 2014 heeft zij achtereenvolgens de studie Geneeskunde en de opleiding tot psychiater afgerond, beiden aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Tijdens haar carrière als psychiater is zij opgeleid tot groepstherapeut en is zij zich gaan specialiseren in schematherapie. Daarnaast heeft zij ervaring met traumabehandeling door middel van imaginaire exposure en Beknopte Eclectische Psychotherapie voor Posttraumatische stressstoornis (BEPP).

Naast haar werkzaamheden voor LEV schrijft zij medische rapportages en is zij werkzaam voor een TOP-GGZ afdeling van PsyQ gespecialiseerd in angststoornissen.

Ruth Roelofsen behandelt mensen met aanhoudende milde stemmings-, trauma- en angstklachten die zorgen voor terugkomende belemmeringen in het dagelijks functioneren. Ook behandelt zij milde persoonlijkheidsproblematiek.

Milde persoonlijkheidsproblematiek ontstaat vaak door gebeurtenissen uit het verleden en bepaalde opvoedingspatronen en kan tot uiting komen op allerlei manieren. Enkele voorbeelden zijn:

  • Gevoelens van onzekerheid of minderwaardigheid
  • Geen grenzen kunnen aanvoelen of durven aangeven
  • Emoties en stemming die snel wisselen (bijvoorbeeld opeens boos of verdrietig worden)
  • Moeite om te vertrouwen op je eigen mening

Behandelingen: schematherapie eventueel in combinatie met farmacotherapie (medicatie). Ook wordt er, indien nodig, traumabehandeling aangeboden (imaginaire exposure en BEPP).

Overig aanbod: psychiatrische consultatie voor o.a. huisartsen en GGZ-collega’s.

Doelgroep: jong volwassenen en volwassenen.

Contracten: Ruth Roelofsen werkt contractvrij.

Voor aanvullende informatie over tarieven, betaalwijze en de behandelprocedure, kunt u terecht op www.rroelofsenpsychiater.nl