Nadia Garnefski

GZ-Psycholoog (BIG) en Cognitief gedragstherapeut

Nadia Garnefski is erkend GZ Psycholoog en Cognitief gedragstherapeut (VGCT). Zij heeft een BIG registratie (BIG nr 09924227425) en is aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP). Ze geeft kortdurende behandelingen in de basis GGZ (BGGZ=maximaal 12 sessies) aan volwassenen met verschillende soorten klachten, zoals trauma, depressie, angst en zelfbeeld problematiek.  Je kunt bij haar terecht voor EMDR, Acceptance en Commitment Therapie (ACT) en Cognitieve Gedragstherapie (CGT). Zij maakt daarbij gebruik van technieken uit Mindfulness en Schematherapie. Ook kunt u bij haar terecht met klachten die samenhangen met medische gebeurtenissen, traumatische bevallingen en fertiliteitsproblematiek.

Naast haar werk als behandelaar heeft zij ook een aanstelling als Universitair hoofddocent aan de Universiteit Leiden, bij de sectie Klinische Psychologie, waar zij taken heeft op het gebied van onderzoek, onderwijs en management. Zij promoveerde in 1998 op onderzoek  naar emotionele en gedragsproblemen bij adolescenten. In haar onderzoek richt zij zich op volwassenen met chronische ziektes en/of lichamelijke beperkingen die daarbij depressieve klachten hebben ontwikkeld. Andere interessegebieden betreffen onverklaarde lichamelijke klachten en ongewenste kinderloosheid. Nadia is auteur van een aantal zelfhulpboeken, waaronder ‘Omgaan met lichamelijke beperkingen’ en ‘Omgaan met ongewenste kinderloosheid’ en tevens van diverse wetenschappelijke artikelen.

Behandeling(en): CGT, ACT en EMDR.
Wachttijden: Wachttijden kunnen oplopen tot 4 maanden.
Doelgroepen: Jong volwassenen, volwassenen, ouderen.
Contracten 2024: Contracten met alle verzekeraars voor de Basis GGZ (BGGZ).
Tarieven ongecontracteerde zorg, zelfbetalers en no-show: Zie link onderaan naar behandeltarieven en betalingsvoorwaarden
Supervisie: Nadia is supervisor voor de VGCT. Zij heeft momenteel plek voor een nieuwe supervisant.